fredag 23. mai 2014

Projeksjonstegning

Det første jeg gjorde på denne oppgaven var å "lage" A3 arket som vi skulle lage projeksjonstengningene på, og arket skulle ha veldig nøyaktige mål hvor rammen og kolonne for informasjonene om tegningen skulle være. 

Den andre oppgaven som var seng i fem størelser.
Den første projeksjonstegningen vi lagde var en seng som skulle tegnes i fem forskjellige størrelser. Nøyaktighet var noe man måtte ha i tankene hele resten av oppgaven fordi at tegningene skulle bli helt perfekte.
Den tredje oppgaven som var limflaskene våre.
Den tredje oppgaven vi hadde var å lage arbeidstegning  av limflaskene våre. Det vi først måtte gjøre var å måle høyder og bredder, som vi deretter tegnet av på projeksjonstegningen fra bunnen og opp for å få det så nøyaktig som mulig. Vi måtte også tegne den fra toppen og siden. de neste oppgavene gikk rimelig likt som limflasken, som jeg ble overasket fornøyd med. 
Egenvurdering: 
Jeg ble veldig fornøyd med produktene og fulgte kompetansemålene bra, spesielt kompetansemålet om å være presis. 

mandag 12. mai 2014

Broderioppgave

Det første jeg gjorde på denne oppgaven var å bestemme hva jeg skulle skrive på geriljabroderioppgaven. Etter at jeg hadde bladd igjennom ei bok om geriljabroderi fant jeg noe litt morsomt der det stod "vokt dem for musa", som jeg litt senere gjorde litt til mitt eget ved å skifte musa med hufsa. Noe jeg også gjorde var å skape min egen skrift, så den er helt hjemmelaga.

Da jeg startet å brodere fant jeg ut at jeg ville bruke korssting til skrifta og attersting og vanlige rette sting på hufsa med franske knuter som øyne. Selv om arbeidet var langsomt og gikk sakte, ble jeg ferdig i god tid. Noe jeg synes ble bra er fargene jeg brukte, lyst grønt og mørkt rødt for å skape lys/mørk og komplimentærkontrast.  Noe jeg også ble veldig fornøyd med var det klassiske uttrykket til hufsa samtidig som hun på en måte stråler (pga. at hun egentlig ikke er slem). Rammevalget synes jeg også passet bra istedet for hvit ramme fordi at det skapte mer spenning og at det rett og slett var mye finere. Jeg synes også at jeg fulgte kompetansemålene greit nok, men kunne prøvd ut litt flere stingtyper.






onsdag 7. mai 2014

Kollasjer med tema fra stilhistorie

Kollasj om Renessansen.
Oppgaven jeg fikk var å lage to kollasjer om enten  renessanse, barokk, rokokko eller klassisisme, der jeg valgte renessansen og rokokko. 
Det første jeg gjorde var å finne ut hvilke perioder jeg skulle velge ut for å lage kollasjer av, og kom fram til at jeg ville lage av renessansen og rokokko. 
Da jeg startet på kollasjen om renessansen fant jeg fort ut at jeg ville ha et tydelig skille i mellom himmelen og helvete med kjente vitenskapsfolk etter som det var i stort fokus på ny tenking som motsa kristendommen i denne perioden. Noe jeg fokuserte mye på var å få fram, og å få fokus på de kjenteste malerne og vitenskapsmennene fra denne perioden slik som feks. Galileo Gallilei, Leonardo Da Vinci og  Rafael. Jeg jobbet også ganske mye med kald/varm kontrast og å gjenta mye av fargene.






Kollasj om Rokokko.
I denne kollasjen prøvde jeg å få fram at det var organiske linjer og buer som var veldig viktig i rokokkoen. Noe jeg hadde mye fokus på var skille mellom den varme ventresiden og den litt kaldere høyresiden. Jeg  prøvde også å lage litt morsomme smådetaljer som feks. kong Ludvig som statue som blir revet ned av mannen med tauet. jeg satset også på damen som sitter i venstre hjørne skulle på en måte være tilskuer, som så alt som foregikk. Den oransje/rosa fargen var også nå jeg ville spre på strategiske plasser slik at komposisjonen ble bedre.

Egenvurdering:
Det bildet jeg ble mest fornøyd med  var Rokokko kolasjen, og spesielt det skille jeg klarte å lage men jeg synes at bildet kanskje ble litt rotete - noe jeg også synes om Renessanse kolasjen. Jeg synes at jeg fulgte kompetansemålene godt, spesielt kompetansemålet om å få fram den spessielle alderen som jeg har prøvd og gjøre så tydelig som mulig.