fredag 23. mai 2014

Projeksjonstegning

Det første jeg gjorde på denne oppgaven var å "lage" A3 arket som vi skulle lage projeksjonstengningene på, og arket skulle ha veldig nøyaktige mål hvor rammen og kolonne for informasjonene om tegningen skulle være. 

Den andre oppgaven som var seng i fem størelser.
Den første projeksjonstegningen vi lagde var en seng som skulle tegnes i fem forskjellige størrelser. Nøyaktighet var noe man måtte ha i tankene hele resten av oppgaven fordi at tegningene skulle bli helt perfekte.
Den tredje oppgaven som var limflaskene våre.
Den tredje oppgaven vi hadde var å lage arbeidstegning  av limflaskene våre. Det vi først måtte gjøre var å måle høyder og bredder, som vi deretter tegnet av på projeksjonstegningen fra bunnen og opp for å få det så nøyaktig som mulig. Vi måtte også tegne den fra toppen og siden. de neste oppgavene gikk rimelig likt som limflasken, som jeg ble overasket fornøyd med. 
Egenvurdering: 
Jeg ble veldig fornøyd med produktene og fulgte kompetansemålene bra, spesielt kompetansemålet om å være presis. 

mandag 12. mai 2014

Broderioppgave

Det første jeg gjorde på denne oppgaven var å bestemme hva jeg skulle skrive på geriljabroderioppgaven. Etter at jeg hadde bladd igjennom ei bok om geriljabroderi fant jeg noe litt morsomt der det stod "vokt dem for musa", som jeg litt senere gjorde litt til mitt eget ved å skifte musa med hufsa. Noe jeg også gjorde var å skape min egen skrift, så den er helt hjemmelaga.

Da jeg startet å brodere fant jeg ut at jeg ville bruke korssting til skrifta og attersting og vanlige rette sting på hufsa med franske knuter som øyne. Selv om arbeidet var langsomt og gikk sakte, ble jeg ferdig i god tid. Noe jeg synes ble bra er fargene jeg brukte, lyst grønt og mørkt rødt for å skape lys/mørk og komplimentærkontrast.  Noe jeg også ble veldig fornøyd med var det klassiske uttrykket til hufsa samtidig som hun på en måte stråler (pga. at hun egentlig ikke er slem). Rammevalget synes jeg også passet bra istedet for hvit ramme fordi at det skapte mer spenning og at det rett og slett var mye finere. Jeg synes også at jeg fulgte kompetansemålene greit nok, men kunne prøvd ut litt flere stingtyper.






onsdag 7. mai 2014

Kollasjer med tema fra stilhistorie

Kollasj om Renessansen.
Oppgaven jeg fikk var å lage to kollasjer om enten  renessanse, barokk, rokokko eller klassisisme, der jeg valgte renessansen og rokokko. 
Det første jeg gjorde var å finne ut hvilke perioder jeg skulle velge ut for å lage kollasjer av, og kom fram til at jeg ville lage av renessansen og rokokko. 
Da jeg startet på kollasjen om renessansen fant jeg fort ut at jeg ville ha et tydelig skille i mellom himmelen og helvete med kjente vitenskapsfolk etter som det var i stort fokus på ny tenking som motsa kristendommen i denne perioden. Noe jeg fokuserte mye på var å få fram, og å få fokus på de kjenteste malerne og vitenskapsmennene fra denne perioden slik som feks. Galileo Gallilei, Leonardo Da Vinci og  Rafael. Jeg jobbet også ganske mye med kald/varm kontrast og å gjenta mye av fargene.






Kollasj om Rokokko.
I denne kollasjen prøvde jeg å få fram at det var organiske linjer og buer som var veldig viktig i rokokkoen. Noe jeg hadde mye fokus på var skille mellom den varme ventresiden og den litt kaldere høyresiden. Jeg  prøvde også å lage litt morsomme smådetaljer som feks. kong Ludvig som statue som blir revet ned av mannen med tauet. jeg satset også på damen som sitter i venstre hjørne skulle på en måte være tilskuer, som så alt som foregikk. Den oransje/rosa fargen var også nå jeg ville spre på strategiske plasser slik at komposisjonen ble bedre.

Egenvurdering:
Det bildet jeg ble mest fornøyd med  var Rokokko kolasjen, og spesielt det skille jeg klarte å lage men jeg synes at bildet kanskje ble litt rotete - noe jeg også synes om Renessanse kolasjen. Jeg synes at jeg fulgte kompetansemålene godt, spesielt kompetansemålet om å få fram den spessielle alderen som jeg har prøvd og gjøre så tydelig som mulig.

onsdag 9. april 2014

Moodboard: Marinejeger


Oppgaven jeg fikk var å lage Moodboard om yrkesplanene mine å siden jeg har to yrkesplaner valgte jeg det som jeg er mest sikker på at jeg vil bli som er Marinejeger. 
Det første jeg gjorde på denne oppgaven var å lage kladd med komposisjoner osv. og å finne passende bilder med like farger, og som var relevante for oppgaven. Jeg valgte også veldig bevist hva som skulle bli gjort på bildene som skulle hinte bedre om hva yrket er. Det jeg deretter gjorde var å å plassere bildene over et A3-ark for å justere hvor de forskjellige bildene skulle være, og for å se bedre hvor bildene skulle justeres/klippes.
Etter at klippingen var ferdig, gjorde jeg ferdig de siste justeringene før jeg limte på alle de forskjellige delene. Noe jeg hadde mye fokus på var også å holdet bildet mer seriøst og voksent, å fokusere mer på selve yrket og ikke bare våpen osv., men også grenene innenfor som feks. fallskjerm, dykking og vanelige operasjoner på land. Jeg satset mye på komposisjonene, med den skrå linjen fra fallskjermene til den personen som slipper seg ned fra tau på midten, og kald/varm kontrasten himmelen på begge sidene utgjorde. Jeg plasserte også MJK(MarineJegerKommmandoen) merket i det gyldne snittet med det røde bak for å ta igjen rødfargen som var strategisk plassert rundt i bildet.


Egenvurdering:
Det jeg ble mest fornøyd med på bildet er komposisjonen og hvordan kald/varm kontrasten gjør bildet mer oversiktlig og interessant. det jeg kunne gjort bedre var å jobbe litt mer med bildet som er øverst til høyre. Jeg har også fulgt kompetansemålene nokså godt, spesielt det med å fremheve yrket.

mandag 7. april 2014

Mønsteroppgave





Det første jeg gjorde på denne oppgaven, var å tegne over denne 70-talls vw-bussen i PhotoShop . Jeg gjorde ganske mange endringer, både i fasongen, linjene og fargene på bussen for å skape min egen stil. Fargevalgene var også bevisst i forhold til at mønsteret skulle være rolig. Det jeg gjorde deretter var å lage et rolig mønster uten noen livlige linjer eller "illusjoner". Noe som var en utfordring var å få rapporten til å passe bra som et mønster.
Etter at jeg var ferdig med det rolige mønstret begynte jeg å lage de livlige mønstrene. Det jeg brukte mest i de livlige mønstrene var et mønsterelement med "Daft Punk" på, der jeg varierte fargene, komposisjonene og linjene. Målet med alle effektene slik som komplimentærkontrast osv. var å få mønstret så livlig som mulig. Jeg gjorde mye av det samme på alle de livlige mønstrene, bare at jeg varierte med fargene og plasseringen av mønsterelement og rapporter.

                                                                         


















                                                                    Egenvurdering:
Det jeg ble mest fornøyd med var det rolige mønstret der jeg tror at jeg fikk et rolig og avslappet bilde, og siden det er det mest redigerte bildet. Noe jeg kunne gjort bedre var de Livlige mønstrene, der jeg gjerne kunne ha hatt mer variasjon. Jeg prøvde også å overdrive livlighet så mye som mulig for å være sikker på å følge kompetansemålene, som jeg synes at jeg greide bra.





torsdag 20. mars 2014

Tidsskriftseske

Oppgaven jeg fikk gikk ut på å lage/forandre en tidsskriftseske med et tilfeldig tema jeg trekte. Temaet jeg fikk var kunst.
Det første jeg gjorde var å ta et av de fineste "maleriene" jeg vet om som er gatekunst en eller annen plass som jeg printet ut to av, ett som jeg rev i biter for å lage en slags collage med selve bildet i midten på den ene siden med biter av seg selv rundt hovedbildet. for å lime på papirbitene brukte jeg en gjennomsiktig limtype som var blandet med lakk, slik at det ble en skinnende effekt. Ideen med bildet og collagen var å vise flere kunstmåter med bare ett bilde. Til slutt blandet jeg en oransje farge som det sto kunst på, grunnen til den oransje fargen var å skape en komplimentærkontrast som passet godt.
Egenvurdering:
Jeg ble veldig fornøyd med hvordan selve ideen min fungerte og synes at elementene fungerte bra og passet sammen, samtidig som jeg fikk fulgt oppgaven og kompetansemålene for den.


fredag 14. mars 2014

Skrift

Oppgaven jeg fikk gikk ut på å lage noe som var basert på skrift med karikaturpenn, blekk og maling som senere skulle bli trykt på t-skjorte. Det første jeg gjorde var å utprøve forskjellige skrifter og metoder for å lage dem.


Etter flere utprøvingsark fant jeg til slutt at jeg ville lage en Volkswagen-minibuss fra 70-tallet av skrift. Grunnen til at jeg valgte å lage en VW minibuss er at det er ett av de bilene jeg liker best, og som jeg synes passet best til oppgaven. fargen jeg valgte for bussen var ett av de mest klassiske fargene for denne bussen, så det var derfor jeg valgte lys-turkis.   
Det første jeg gjorde i prosessen var å skissere opp linjene på bussen på arket slik at jeg lettere kunne plassere bokstavene i linjer. Etter at jeg hadde skrevet ferdig linjene (kalligrafipenn og blekk) begynte jeg å se på en passende farge på selve bilen å kom fram til en grønn-turkis farge, som jeg blandet ut i vann for å få lysere.
Da fargene var ferdige satte jeg siste hånd på detaljene å så var bildet ferdig, slik at jeg bare manglet å få det trykt på ei t-skjorte.
Det siste jeg gjorde  var å overføre bildet(som hadde blitt overført til pc) til transferark som igjen skulle strykes på t-skjorta. det var veldig viktig å stryke hardt og jevnt for best resultat.  
Egenvurdering:
Jeg er rimelig fornøyd med det ferdige bildet og synes at det var morsomt å jobbe med t-skjorte. Noe som ikke ble slik som forventet var fargene som kom på t-skjorta, som ble veldig gråaktige, men ellers er jeg veldig fornøyd med trykket. Det jeg likte best med oppgaven var å tegne med forskjellige materialer slik som fjær osv. da jeg begynte på oppgaven, på grunn av alle de veldig forskjellige uttrykkene de lagde og synes at det var den desidert beste delen av oppgaven. Jeg fulgte kompetansemålene bra og er veldig fornøyd med resultatet.

torsdag 27. februar 2014

Maleoppgave: veit/smug

  Vi fikk en oppgave på skolen om å male et smug eller ei veit som vi skulle ta bilde av og temaet var å jobbe med kontraster.
  Det første jeg gjorde på oppgaven var å dra på jakt etter ei veit eller ett smug for å ta bilde av. Jeg endte med å ta ett smug ved gamle bybro.
Det neste jeg gjorde var å overføre bildet på pc, skrive det ut som A3 og tape det på "lerretet" med blått overføringsark i mellom. Jeg tegnet deretter over de viktigste linjene på bildet for å få det kopiert over til "lerretet"/plata som vi skulle male på.


Det første jeg malte var døren og inngangen, som jeg brukte mest tid på. Jeg brukte mye av tiden på på å få inngangen til å se realistisk ut ved å variere med å slipe ned maling, bruke flere nyanser og vanne ut maling, som også ga en slitt og gammel effekt.
Etter at døra var ferdig begynte jeg på de hvite og grå delene som var vegger, bakke og bakgrunn. Jeg brukte mye maskeringstape på denne delen for å få rette linjer.
Til slutt malte jeg taket, dørkarmen på veggen og blomsterpotta med den grønne planten i.
Kontrastene jeg brukte komplimentærkontrast, lys/mørk kontrast, varm/kald kontrast, kvalitetkontrast og kontrasten med den realistiske delen og den urealistiske delen.
  


Egenvurdering: jeg ble rimelig fornøyd med det første jeg lagde, som var inngang, vegger, bakke og bakgrunn, men jeg ble ikke særlig fornøyd med taket og synes at det ikke passet så bra som jeg trodde da jeg planla det, og burde ha laget det annerledes.

torsdag 30. januar 2014

Glassgravering

Det første jeg gjorde var å finne temaet/bildet jeg ville ha på glasset. Jeg fant raskt ut at jeg ville     lage en vase med musikkartistene daftpunk på. Grunnen er at jeg liker musikkstilen deres og bandet i det heletatt.
Det jeg gjorde etter at jeg hadde funnet det jeg skulle gravere inn  var å tegne det slik som det skulle være med riktig størelse på papirbiter som jeg tapet på de riktige plassene de skulle være.
Etter hvert som jeg hadde borret/gravert begynte jeg å variere litt mer med typen borr jeg brukte, lite borr, stort borr og rundt borr. Da vasen ble færdig til slutt vasket jeg av glasstøvet før å se om det måtte gjøres noen småjusteringer med noen av linjene.
Resultatet ble jeg rimelig fornøyd med, og ble overasket over hvor spennende det var å gravere på glass.