torsdag 19. desember 2013

Toving. Tema: Oppbevaring

Det første jeg gjorde var å lage en skisse av det jeg hadde tenkt å lage. Jeg fant raskt ut at jeg hadde lyst til å lage et pennal. Etter litt planlegging osv. fant jeg også ut alt pennalet skulle være grått med gult og blått lokk, grunnen for fargene var for å skape kontrast og at det er farger jeg generelt liker.
Det første jeg gjorde var å lage en form etter målene på malen jeg hadde laget, av en sprayflaske med bobleplast rundt.

Etter hvert som jeg fikk lagd så mange ullflak som jeg trengte begynte jeg å legge de rundt formen og tove dem sammen. Det var veldig viktig å ha varmt vann hele tiden mens jeg tovet. Da formen hadde blitt tovet nok klippet jeg opp der åpningen skulle være, tok ut formen som var inni, vrengte den og tovet den andre siden.
Da selve pennalet var ferdigtovet begynte jeg med lokket som skulle være blått ytterst og gult innerst. Deretter når det ferdige lokket var ferdigtørket festet jeg det til den andre delen med å bruke tørrfilting, som er å bruken en nål med små tagger på til å stikke sammen to deler. Da det var ferdig manglet jeg bare å sette på knapper som jeg sydde på for hånd.

Under dette prosjektet har jeg lært mye om div. ullarbeid. Blant annet har jeg lært hvor varmt vann man trenger og om flere teknikker man kan bruke.
Jeg ble ganske fornøyd med denne oppgaven, jeg ble overasket over hvor kort tid det tok å tove sammen ting, og er egentlig fornøyd med mesteparten.

Tegneperiode

GRÅTONE-SKALA
Det første jeg gjorde da vi fikk oppgaven om å lage gråtone-skala var å måle opp elleve firkanter på 3x5cm. Jeg startet med å fargelegge det mørkeste og gikk over til det lyseste. Noe som var vanskelig var å få fargene jevnt fordelt og å ikke tegne utenfor linjene.
DEL AV ET BILDE
Da jeg fikk delen av et bilde (til høyre i tegningen) viste jeg absolutt ikke hva jeg skulle tegne, men plutselig så jeg at det lignet litt på formen av et smilefjes. Etter hvert som det tok form begynte jeg med de lysere delene av tegningen. Jeg brukte mye tid på å få bildet så helt som mulig.
Det jeg ble mest fornøyd med er at bildet så veldig helt ut da det bli ferdig, med synes at jeg kunne arbeidet bedre med linjene.
KROKI

Krokioppgaven gikk ut på å tegne et eple med kun gråblyanter. Blyantene vi fikk beskjed av læreren om å bruke var B2 og B5. Vi hadde flere små oppgaver med å tegne eple der vi hadde et halvt minutt på å gjøre ferdig, der meningen var å lære teknikker.
På sluttoppgaven fikk vi tre minutter på å tegne et eple, med en valgfri teknikk. Læreren hadde lagt et eple ved en lampe slik at skyggene ble mer tydelige. Det jeg brukte lengst tid på var de mørkeste delene, fordi at det var det som ga mest 3D effekt på bildet.
Jeg ble rimelig fornøyd med bildet til slutt, særlig formen og de mørkeste skyggene. 

Hode/byste i kjeramikk

Det første jeg gjorde var å bestemme meg for hva jeg skulle lage, jeg kom raskt med ideen om å lage en nisse. Den første delen av prosjektet var å ta en plate med pinne på, å pakke den inn med papir. Deretter begynte jeg med å dekke papiret med leire, og med en større leireklump på toppen som skulle bli selve hodet.

Etter hvert begynte jeg å sette på ting som kule på lua, øyenbryn, detaljer på lua osv. 

Da nissen skulle tas av pinnen for å brennes, hadde den satt seg fast slik at jeg nesten måtte dele hele nissen i to deler for å få den av. Jeg måtte sette sammen der jeg hadde skjært etter at jeg hadde fått den av.

Etter at nissen hadde blitt brent første gang, pusset jeg den slik at noen deler skulle bli lysere til slutt. Deretter "malte" jeg den med svart keramikkmaling som jeg deretter finpusset med en våt svamp ved å tørke av den malingen som ikke havnet i sprekker osv. Deretter ble den brent en siste gang.

Jeg er relativt fornøyd med produktet, men synes at halsen ble litt slurvete laget og skulle gjerne brukt mer tid på den. 














  

tirsdag 17. desember 2013

Forkle


Det første jeg gjorde på denne oppgaven var å måle bredden og lengden på forkleet etter hva som passet kroppen min. etter at jeg hadde fått skrevet ned målene i skisseboka begynte jeg å lage en pappirmal med størrelse 1:1. Etter formen og størrelsen ble ferdige på malen begynte jeg å måle å plassere lomme/lommer som jeg skulle ha på.
Da pappmalen var ferdig begynte jeg på selve forkleet. hovedfargen jeg valgte var lys grå fordi jeg ikke likte den andre fargen jeg kunne bruke, som var mørk grå. Deretter fant jeg noen småbiter med oransje stoff pga. at det passet sammen.
Da jeg begynte å klippe ut forkleet var jeg veldig nøye med at rundingene på stoffet ikke skulle stå på skrå slik at det ble mer rette linjer, jeg var også nøye med det på lommen. Da bitene var tapet på der de skulle være startet jeg å sy det sammen, et problem med syingen var å få sydd nøyaktig på lommen fordi at forkleet ikke fikk mye plass på symaskinen når man skulle "svinge" under syingen.

Da alt var sydd sammen tredde jeg båndet igjennom forkleet som ble avslutningen på oppgaven.
Egenvurdering: Jeg ble fornøyd med at forkleet passet og fargene, men syingen var noe jeg tydelig ikke mestret, så det ble litt ujevne sømmer noen plasser men ellers syntes at jeg er rimelig fornøyd både over produktet og over at jeg har lært mye om sying.
 

Portrettoppgave med utgangspunkt fra foto

Oppgaven startet med at vi tok bilder av oss selv som til slutt skulle bli et maleri. Læreren sa at vi helst skulle ha et spesielt uttrykk i ansiktet for å  gi litt mer liv i bildet, som gjorde at jeg valgte et uttrykk fra filmen "the Shining".
Det første jeg gjorde var å få bildet til Photoshop, justere skygge rundt hodet på bildet og endre det til svart/hvit. Da bildet hadde blitt svart/hvit gjorde vi det om til mer kantete og fikk færre nivåer ved å bruke filtret "Cutout".
Etter at vi hadde skrevet ut bildet manglet vi bare å male det over til en plate som vi hadde grunnet. noe av problematikken ved å male det over var å få riktige kanter og farger. Etter Selve bildet ble malt ferdig tok jeg klipte papirbiter som jeg la på maleriet for å sjekke om det passet med noen farger på bildet. Jeg prøvde først rød, men fant ut at gult passet best pga. kontrasten.
Egenvurdering: Jeg synes at portrettet ble bedre enn forventet, å er rimelig fornøyd med resultatet. Noe jeg skulle endret er å sette på minst ett lag til men ellers så synes jeg bildet ble greit til slutt og er mest fornøyd med linjene og det gule på bildet.


onsdag 4. desember 2013

Visualisering av et ordtak eller en ytring

 Med en gang vi fikk oppgaven om å lage ordtak med bilde i Photoshop viste jeg med en gang hva jeg skulle ha på oppgaven, men var litt usikker på hva jeg skulle ha som tema på bildet som skulle være med. 

Ordtaket jeg valgte ble et ordtak av en kjent youtube stjerne/komiker som heter Ryan Higa aka. Nigahiga. Etter mye utprøving av bilder og ideer som kunne passe til bildet fant jeg på ideen om en hval som svømmer blant stjernene.

 Budskapet på det ferdige bildet er at man ikke skal si nei hele tiden, men "go for it" som da kan vise seg å være verdt strevet, og at man ikke har noen grenser på hva man kan gjøre.


Det jeg startet med var å ta et bilde av universet og justere hvor lyst bildet skulle være. Deretter satte jeg på et ut klipt bilde av en knølhval som er kjent for å hoppe opp i lufta som om den ønsker å fly. Et problem med dette var at jeg måtte finne et passende bilde med en passende stilling på hvalen, og deretter måtte jeg justere farger å klippe.
Etter at hvalen var gjort klar speilet jeg den slik at den ble motsatt vei, som om den kom ut fra lyset på høyresiden av bildet. Etter at jeg hadde tilpasset bildene til hverandre, satte jeg på skriften som jeg bøyde og justerte fargene på bokstavene slik at skrifta passet bedre med bildet.
Bildet endte med en hval som tok sjansen å fikk svømme i rommet, med et sitat som handler om at man noen ganger må ta sjansen.
Alt i alt ble jeg rimelig fornøyd med bildet, spesielt med fargene som passer godt sammen.
"if you only say no, you`ll never say yes"


mandag 2. desember 2013

Oppbevaringsboks

Skisser
Vi fikk oppgave i produksjon om å lage en eske/boks i collageteknikk.
Det første vi gjorde var hovedsaklig å komme opp med ideer og å skissere.
Da vi startet å skjære ut selve delene til boksen med målene fra malen vi fikk, måtte være veldig nøyaktige med utskjæringen av delene. Etter at vi hadde skjært ut delene begynte vi å tape sammen delene til en boks med maskering-tape. For meg var det veldig viktig å tape på de plassene som var mest utsatt for slitasje ekstra mye for å få litt bedre kvalitet på boksen.
Da boksen ble satt sammen begynte vi å grunne boksen med hvitmaling, både innvendig og utvendig.
Det neste vi gjorde var å sette på fargene(silkepapir). fargene jag valgte for lokket var gult som grunnfarge med rød og grønn som vokste ut fra hver sin side. Fargene grønn og rød før å få mer kontrast og for å få det til å passe godt sammen. På bunnen valgte jeg hvit som grunnfarge for å skape et mer tydelig skille mellom de to delene. Jeg brukte kun hvit og grønn på bunnen for ikke å få det for rotete med mye farger.

Da eskene var ferdige tok vi med boksene for fotografering i et lite hvitt rom for å ta bilder i.

Noe av det jeg ble mest fornøyd med er fargene og kontrastene på oppbevaringsboksen min(grønn og rød). Jeg ble også fornøyd med at boksen ble fast og sterk og kunne lett åpnes og lukkes, men synes at jeg kunne brukt litt lengre tid med den nedre delen av boksen.